Blanquette de veau
Blanquette de veau is een Franse kalfsragout waarin noch het kalfsvlees, noch de boter bruin mag worden tijdens het kookproces. Voor het bereiden van een blanquette de veau stooft men stukjes kalfsvlees en mirepoix. De bouillon wordt versterkt door het gebruik van bloem, boter, room en/of eigeel. Blanquette de veau zelf maken? Bekijk hier de video!
Ingrediënten
- 1 kilogram kalfsschouder
- 1½ liter water
- 100 milliliter witte wijn
- 1 glas droge sherry
- 1 eetlepel zout
- 2 selderij stengels
- 1 laurierblaadje
- 2 takken tijm
- 1 hele ui
- 4 kruidnagels
- 2 winterpenen
- Handje zilver uitjes
- 6 eetlepels boter
- 12 kleine champignons
- ½ citroen
- 3 eetlepels bloem
- ¼ theelepel nootmuskaat
- 2 eidooiers
- 120 milliliter slagroom
- Klein handje platte peterselie