Tourtière
Tourtière is een Canadese vleestaartschotel afkomstig uit de provincie Quebec, meestal gemaakt met varkens-, kalfs- of rundvleesgehakt en aardappelen. Tourtière zelf maken? Bekijk hier de video!
Deeg
- 350 gram bloem
- 225 gram ongezouten boter
- 1 theelepel zout
- 7 eetlepels ijswater
- 2 theelepels azijn
Jus
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 milliliter bouillon
- 1 ui
- Verse tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
Kruidenmengsel
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel gedroogde salie
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel gember
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel piment
- ⅛ theelepel kruidnagel
- ¼ theelepel gemalen mosterdzaad
- 1 snuf Korean pepperflakes
Vulling
- 500 gram aardappelen
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel boter
- 1 grote ui
- 2 stengels gehakte bleekselderij
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 500 gram procureur
- 500 gram runder riblappen
- 240 milliliter aardappel water
- 1 ei
- 1 eetlepel water