Souvlaki
Souvlaki is een Grieks gerecht. Het is een spies van blokjes gemarineerd kip- lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten.
Griekse pita’s
- 500 gram witte patent bloem
- 350 milliliter lauw water
- 7 gram instant gist
- 1 eetlepel honing
- 10 gram zout
- 15 milliliter olijfolie
Tzatziki
- ½ komkommer
- 375 gram volle Griekse yoghurt
- 5 teentjes knoflook
- 2 theelepels extra virgin olijfolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- ¾ theelepel zout
- 2 eetlepels verse dille
Souvlaki
- 800 gram procureur (varkensnek)
- 100 milliliter olijfolie
- Sap van ½ citroen
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel honing
- Zout en peper naar smaak
Toppings
- 3 tomaten
- 2 rode uien