Bara met kip
Je hebt ze vast wel zien liggen op uitmarkten, buurtfeesten, Surinaamse toko en festivals: de Bara. Een Hindoestaans/Surinaamse snack aardappel, sambal of mango chutney. Maar vaak vullen ze hem ook met kip masala.
Bara deeg
- 650 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram oerdi besan (meel van mungbonen)
- 2 eetlepels Hindoestaanse masala
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels komijnpoeder
- 7 gram gedroogde gist
- 2 theelepels zout
- 125 gram spinazie
- 4 eetlepels Heartbeat Scorpion Hot Sauce
- 450 milliliter water
Simpele kip Masala
- 2 uien
- 6 kippendijen
- 2 eetlepels olie
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel komijn poeder
- 30 gram masala kruiden
- 400 gram gehakte tomaten
- 1 blokje kipbouillon
- 3 eetlepels Heartbeat Scorpion Hot Sauce
- 100 milliliter water