Saté
Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees. Je kunt saté natuurlijk lekker makkelijk halen bij de slager of de supermarkt, maar het lekkerste is natuurlijk om het gewoon zelf te maken.
Pindasaus
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sambal badjak
- 4 eetlepels ketjap manis
- 50 milliliter azijn
- 5 eetlepels suiker
- 150 milliliter kokosmelk
- 200 gram pindakaas
Zoet/zuur uitje
- 3 uien
- 2 rode pepers
- 200 milliliter water
- 200 milliliter azijn
- 90 gram bruine suiker
- 1 theelepel zout
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblaadjes
Saté Ajam en Babi
- 350 gram hamlappen
- 350 gram kippendijen
- 1 ui
- 6 tenen knoflook
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gulu djawa (palmsuiker)
- 1 theelepel sambal
- 4 eetlepels ketjap manis
- ½ limoen