Top 3 ovengerechten
Ovengerechten, wie houdt er niet van? Lekker, snel en gemakkelijk. Zalig, toch, al die warme geuren die je huis vullen op een winteravond? We presenteren drie hele gezonde toppers met veel groente!
Vegetarische moussaka
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 150 gram vega kruimgehakt
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
- 1½ eetlepel bloem
- 150 milliliter halfvolle melk
- Peper
- 40 gram geraspte 30+ kaas
Spinazie lasagne met hazelnoten
- 300 gram diepvries spinazie (of 600 gram verse)
- 40 gram hazelnoten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
- 1 ei
- 50 gram ricotta
- 125 gram volkoren lasagnevellen (8 stuks)
- 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
Hartige taart met groente
- 8 (oude) volkoren of bruine boterhammen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram mix van groente bijvoorbeeld ui, broccoli, wortel en paprika
- 2 theelepels kerriepoeder
- 4 eieren
- 50 milliliter halfvolle melk
- 1 eetlepel bloem
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas