Barbecue borrelplank
Niets is lekkerder dan chicken wings, kaas-jalapeño's en gerookte ballen bij de borrel. In deze video zie je hoe je Smoked Chicken Wings, Jalapeño Poppers en Moink Balls zelf kunt bereiden, inclusief de bijbehorende barbecue sauzen.
Smoked Chicken Wings
- 300 gram kippenvleugels
- ¼ van de BBQ rub
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuk Hickory hout
Jalapeño Poppers
- 6 hele Jalapeño's
- 150 gram dik gesneden ontbijtspek
- 3 eetlepels BBQ saus
- 100 gram zachte roomkaas
- 170 geraspte Gruyère
- Klein handje gehakte bieslook
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 125 gram sour cream
Moink Balls
- 500 gram rundergehakt
- 50 gram paneermeel
- 1 ei
- 20 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 1 gehakt teentje knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 12 plakken bacon
- Goede snuf BBQ rub
- 250 milliliter BBQ saus
- 1 klein stukje Hickory hout om te roken
Schotse Whisky saus
- 2 eetlepels mayo
- 2 eetlepels ketchup
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 scheut Highland Park whisky
BBQ saus
- 6 eetlepels witte kristal suiker
- 180 milliliter azijn
- 90 gram appelstroop
- 80 gram honing
- 4 eetlepels Highland Park whisky
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel Korean Pepperflakes
- 1 theelepel verse zwarte peper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel 5 spices
- 1 liter ketchup
BBQ rub
- 3 eetlepels Korean Pepperflakes
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels witte kristal suiker
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels zout
- 3 theelepels verse zwarte peper