Orange Chicken
Na vele verzoeken voor oranje kip, gaat Nicky Toet het bekendste item op de menukaart van de Panda Express maken: Orange Chicken! Ook maakt hij Egg Fried Rice en sluit hij de boel af met Garlic Broccoli. Eet smakelijk!
Orange Chicken Sinaasappelsaus
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel Koreaanse peperflakes
- 2 theelepels gehakte knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 60 gram bruine suiker
- 60 gram kristal suiker
- Sap van 1 hele sinaasappel
- ¼ theelepel zest van je sinaasappel
- 70 milliliter azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel sesamolie
- ½ eetlepel Raijmakers Heetmakers Brain Buzzer Carolina Reaper & Ginger Hotsauce
Orange Chicken
- 500 gram kipfilet
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel witte peperpoeder
- ½ theelepel Ve-Tsin
- 350 gram patent bloem
- 150 gram maizena
- 2 eieren
- 2 liter zonnebloem olie
Egg Fried Rice
- 250 à 300 gram gekookte jasmijn rijst (minimaal 1 dag oud)
- Zonnebloemolie
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 3 theelepels gehakte knoflook
- 1 gesnipperde rode peper
- 2 eieren
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel witte peperpoeder
- 2 theelepels Ve-tsin
- 2 gehakte lente uitjes
- Zout
Garlic Broccoli
- 1 broccoli
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 3½ theelepel gehakte knoflook