Donnie aan de Kook: Vegan Bastilla
In deze Donnie aan de Kook gaat Donnie samen met Marouane Meftah een vegan Bastilla maken. Één van de lievelingsgerechten van Marouane. Kan de vegan variant het origineel evenaren?
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- 6 eetlepels olijfolie + extra voor bestrijken van het deeg
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 buisje saffraan (0,05 gram)
- 320 gram kipstuckjes (schaal 160 gram, Vegetarische Slager)
- 75 gram krenten
- 1 groentebouillonblokje vegan (Zonnatura)
- 20 gram verse koriander
- 20 gram verse platte peterselie
- 100 gram geblancheerde amandelen (ongebrand)
- 1 theelepel kaneel
- 75 gram vegan eivervanger (Easy Egg, Orgran)
- 6 vellen filodeeg (pakje 10 vellen, 225 gram, diepvries)
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 eetlepel poedersuiker