Donnie aan de Kook: Vegan Turkse Pizza
In deze Donnie aan de Kook gaat Donnie samen met Selma Omari een vegan Turkse pizza maken. Turkse pizza is de guilty pleasure van Selma. Kan de vegan variant het origineel evenaren?
Bodem
- 125 gram bloem + wat extra om te bestuiven
- ½ theelepel suiker
- Half zakje droge gist
- 37½ milliliter plantaardige melk (bijv. ongezoete sojamelk)
- 37½ milliliter water
- Snufje zout
Gehaktmengsel
- 75 gram plantaardig ‘rauw’ gehakt
- ½ eetlepel tomatenpuree
- ½ gepelde tomaat
- ½ rode peper
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ rode ui
- 25 milliliter water
- Half bosje bladpeterselie
- Half bosje munt
- 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
- Zout en peper
Topping
- 50 gram ijsbergsla
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- ½ komkommer
Knoflooksaus
- 2 eetlepels vegan mayo
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels water