Lekkerbekjes
Een lekkerbekje is gebakken visfilet dat eerst door een beslag is gehaald en vervolgens word gefrituurd. In deze video zien we 3 verschillende lekkerbekjes met een zelfgemaakte cocktailsaus, viskruiden en bierbeslag.
Mayonaise
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 250 milliliter zonnebloemolie
- Zout en peper
Cocktailsaus
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel cognac
- 5 druppels worchestershiresaus
- ½ citroen
- Snuf Koreaanse Peperflakes
- 300 milliliter mayo
Bierbeslag
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gemalen peper
- 1 theelepel cayenne peper
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 375 milliliter bier
Viskruiden
- 2 theelepels gemalen mosterdzaad
- 2 theelepels witte peperpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel Koreaanse Peperflakes
Lekkerbek
- 1 heekfilet
- 1 hele wijting
- 1 hele kabeljauw