3 Aziatische hapjes uit de stoomoven
Vandaag delen we 3 Aziatische hapjes uit de stoomoven. We zijn gek op al het lekkers dat de Aziatische keuken te bieden heeft en combineren dat maar wat graag met het gemak van de stoomoven. Hiermee is een dimsum-avond namelijk appeltje-eitje, want je schuift alle gerechten in één keer de oven in. Er is immers veel meer ruimte dan in een stoommandje, dus de hapjes staan allemaal tegelijk en zonder gedoe op tafel.
Gestoomde sticky broccoli
- 1 broccoli
- 1 teentje knoflook
- 2 centimeter gember
- 30 gram honing
- 30 milliliter sojasaus
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 theelepel chili vlokken
Dimsum met champignons en spinazie
- 150 gram bloem
- 1 teentje knoflook
- 2 centimeter verse gember
- 1 bosui
- 165 gram champignons
- 75 gram spinazie
- 3 eetlepels sojasaus
10 bao buns met tempé
- 250 gram tarwebloem
- 3,5 gram gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 200 gram tempé
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 centimeter gember
- 1 theelepel honing
- 4 eetlepels sojasaus
- 6 eetlepels ketjap
- 1 komkommer
- 2 bosuitjes
- Japanse mayonaise