Ćevapčići
Ćevapčići of Ćevapi is een vleesgerecht dat onder verschillende namen over de gehele Balkan bekend is. Het gerecht bestaat uit worstjes van gehakt en is vooral populair in Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro en Servië.
Ćevapčići (worstjes)
- 350 gram rundergehakt
- 150 gram lamsgehakt
- 10 gram zout
- 5 gram peper
- 4 knoflook teentjes
- 50 milliliter water
- ½ theelepel baking soda
Lupinje (pita broodje)
- 500 gram bloem
- 1 zakje instant gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 150 milliliter warme melk
- 125 milliliter warm water
- 1 theelepel bakpoeder
Avjar (saus)
- 1 aubergine
- 3 rode paprika’s
- Zout en peper
- 1 knoflook teentje
- 1 citroen
- 120 milliliter olijfolie