3 gezonde cake recepten
Vandaag hebben we 3 gezondere cake recepten voor je. We zijn gek op taarten en cakes, en eten ze ’t liefst de hele dag door. Maar dat is niet zo verantwoord natuurlijk. Daarom deze 3 gezonde en lekkere zoete cakes. Eet ze voor ontbijt, als tussendoortje of misschien wel als toetje. In de video zie je hoe gemakkelijk je deze lekkernijen zelf kunt maken!
Carrot cake
Yummm! Carrotcake, daar zouden we elke dag wel een stukje van lusten. Met deze gezondere variant van speltmeel, wortels, Griekse yoghurt, bananen, speculaaskruiden en bakpoeder is dat geen enkel probleem. Makkelijk, maar 6 ingrediënten én ooooh zo lekker! Benieuwd hoe je deze gezondere versie carrotcake maakt? Bekijk dan snel de bovenstaande video voor het volledige recept.
- 300 gram wortels
- 250 gram volkoren speltmeel
- 16 gram bakpoeder
- 75 milliliter Griekse yoghurt
- 3 bananen
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 100 milliliter kokosolie
Amandelperzikcake
Suikervrije amandelperzikcake is hét zomerse baksel van het moment! We vermalen havermout tot meel, zoeten de taart met de perzik en voor de crunch voegen we stukjes amandel en amandelschaafsel toe. Bekijk de video om te zien hoe ze deze cake maken, enjoy!
- 250 gram havermout
- 4 perziken
- 4 eieren
- 2½ theelepel bakpoeder
- 3 theelepels kaneel
- 100 milliliter ongezoete amandelmelk
- 50 gram amandelen
- 1 citroen
- 10 gram amandelschaafsel
Suikervrije appelcake
Deze suikervrije appelcake is ideaal als ontbijt of gezond tussendoortje. We maken 'm met onder andere ei, havermout en appel. Wat er nog meer in verstopt zit, zie je in de video!
- 100 gram rozijnen
- 200 gram havermout
- 4 eieren
- 2½ theelepel bakpoeder
- 2½ theelepel koekkruiden
- 300 gram ongezoete appelmoes
- 1 appel
- 50 gram walnoten