Foe Yong Hai
Ni Hao! EtenmetNick gaat je favo Chinese restaurant nadoen. Ei, groenten, kip en zoetzure saus? Tijd voor de Foe Yong Hai!
Foe Yong Hai
- 1 ui
- ½ prei
- 1 blik bamboo scheuten
- 150 gram champignons
- 1 paprika
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel oestersaus
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 kipfilets
- 3 theelepels maizena
- ½ theelepel zout
- 5 eieren
- 1 theelepel zout
- ½ eetlepel suiker
- ½ theelepel witte peper
- 1 theelepel olie
- 2 theelepels maizena
- 1 eetlepel water
Foe Yong Hai saus
- 200 milliliter gezeefde tomaten
- 200 milliliter water
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 4 eetlepels azijn
- 5 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels maizena
- Snufje zout
- Snufje peper
- 2 teentjes knoflook
Nasi Goreng
- 300 gram rijst
- 200 gram achterham
- 2 eieren
- ½ prei
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel zout
- ½ theelepel Ve-tsin
- 1 theelepel sesamolie