Broodje Bapao
Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Nicky Toet laat zien hoe je dit heerlijke broodje met bijbehorende chilisaus zelf kunt maken.
Deeg
- 500 gram bloem
- 7 gram instant gist
- 7 gram zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 300 milliliter water
Vulling
- 500 gram rundergehakt
- 4 teen knoflook
- 2 uien
- 1 à 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gemberpoeder
- Zout
Chilisaus
- 6 pepers
- 200 milliliter water
- 200 gram suiker
- 50 milliliter azijn
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels maizena
- ½ theelepel zout