Butter Chicken Naan
Namasté! Na meerdere verzoeken, maakt Nicky Toet vandaag Butter Chicken! Malse kip, romige boter, veel kruiden en een fluffy naantje.
Butter Chicken
- 700 gram kippendijen
- 125 gram yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 3 centimeter geraspte gember
- 2 theelepels garam masala
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chili powder
- 1 theelepel zout
Butter Chicken saus
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olie
- 2 uien
- 2 rode pepers
- 4 tenen knoflook
- 3 centimeter gember
- 1 ½ theelepel komijnpoeder
- 1 ½ theelepel chili poeder
- 1 ½ theelepel garam masala
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 400 gram gezeefde tomaat
- 1 ½ theelepel zout
- 300 milliliter slagroom
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel fenegriek
- 100 gram ongezouten boter
- Verse koriander/peterselie
- 300 milliliter water
Naan
- 250 gram bloem
- 3 theelepels suiker
- 1 ½ theelepel instant gist
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 160 milliliter water
- 2 eetlepels boter