Chili con carne
Wat krijg je als je chili's met vlees kruist? Juist! Chili con carne oftewel chili's met vlees! Ultiem Texaans gerecht gewoon in je Hollandse keukentje.
Chili pasta
- 2 theelepels gerookte paprika-poeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel verse peper
- 3 ancho gedroogde pepers
- 3 guajillo gedroogde pepers
- 3 chipotle gedroogde pepers
- 1 theelepel zout
- 320 milliliter water
Chili con carne:
- 5 eetlepels olie
- 1 kilogram riblappen
- 1 uien
- 4 knoflook teentjes
- 800 milliliter bouillon
- 2 eetlepels maismeel
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels tomaten puree
- 1 blik bruine bonen
- 1 blik mais
- 1 bakje sour cream
- 3 limoenen
- 150 gram cheddar kaas
Gefrituurde taco's
- 300 gram maismeel
- Snuf zout
- 300 milliliter warm water